lørdag 18. februar 2012

Hola

Cómo estás??


Vi har vært en aldri så liten tur i Spania vi. Rettere sagt en hel uke på ferie med Besten, Bestemor, Tøffeonkel, Onkel K aka Kaptein Strand, Krøllemannens Onkel T og hans lille gutt. Hele 9 stk var vi, og gjett om vi har kosa oss. 

La oss ta en titt:


På denne tiden av året er det vinter i Spania også, men vi har hatt mange fine dager med sol, blå himmel og temp. rundt pluss/minus 15 grader. Helt vanlig norsk sommervær med andre ord!


Vi bodde i Fuengirola, som ligger et lite stykke sør for Malaga. Inne i byen hadde de en liten dyrehage som vi måtte besøke. Mamman syns det var en særdeles "behagelig" dyrepark. Det var rent og pent, mange flotte dyr, og det beste av alt: nesten ingen andre besøkende! 


Apekattene var spesielt populære hos Frøkna. Vi har hørt "oh oh ah ah"  en hel del den siste uka!


Det beste av alt var møtet med gorillaen. Ikke så godt å se på dette bildet, men det var litt av en muskelbunt. Utrolig fascinerende. Frøkna var i ekstase og hylte "Hallo Apekatt! Hallo! Hallo! Hallo!" x antall ganger. Stakkars apekatten. Håper det vinduet var lydtett!


Fascinerende var også den store, hvite tigeren. Se på fine pusekatten. Man har jo bare lyst til å knusekose med den (Sannsynligheten er vel at den vil knuse deg før det blir noe særlig med kos!)


Vi fartet også utenfor Fuengirola, bl.a. til Ronda, en by som man av alle plasser har valgt å bygge rett ved en vannvittig kløft. Laaaangt ned til bunnen!


Vi på dagstur til Gibraltar, og hvis dere klarer å se bort fra at Mmamman ser ut som en blå ballong, så er det faktisk Afrika dere kan skimte i bakgrunnen av bildet.


På Gribraltar var det dype grotter!


Og nok en gang fikk vi hilse på apekatter. Litt vel up-close denne gangen, men taxisjåfør Bobby passet på!Utenom all fartingen hadde vi også late dager med sol på terrassen og ble muligens pittelitt brunere....eller mindre bleike!


På terrassen laget Mamman og Frøkna egen manikyr- og pedikyrsalong. Besten ble kjempefin med lilla neglelakk, spredd vilkålig utover tærne!


Det ble mange restaurantmåltider, og hadde ikke Mamman fått på seg noen gravidkilo for mye før ferien, ja så har hun jammen fått det nå. *Gruer seg til å gå på vekta*


Noen ganger ble det litt lenge å vente på at maten skulle komme på bordet, spesielt for enkelte av oss som kanskje ikke har en like velutviklet evne til tålmodighet! Et av tidsfordrivene ble derfor å låne Mammans kamera. Mange flotte blinkskudd av oppdekket bord og fingertupper over blitsen.


På noen av restaurantene fikk de minste godterier etter måltidet. Smakte fryktelig godt, men gav merkelig farge på tunga! 


En dag ble det litt mer action enn det noen av oss hadde planlagt. Bare på en liten time gikk vi fra dette...


...til dette!
Fall i dusjen og avgårdekåre til legevakten resulterte i 5 sting på haka til Frøkna, og en stor skrape i mammasamvittigheten. Men Frøkna lever nok en gang opp til navnet sitt og viste seg som den ekte krigeren hun er, og de spanske legene var kjempeflinke (selv om noen måtte drømme om streptokokker, kjøttetende bakterier og andre lumske ting påfølgende natt). Dramatikken gikk heldigvis fort over, og alt står vel og bra til med både Frøkna og mammasamvittighet.

  (Beklager til de der hjemme som ikke fikk vite om dette før nå, men vi ville ikke uroe dere unødig. Frøkna har det helt fint.) 


....og hun har fått is! 
Vi vet å bestikke, må vite
 .....eller å la oss snurre rundt lillefingeren kanskje? 


 Jepp jepp. En innholdsrik uke med andre ord. Superdeilig med ferie, men også veldig godt å komme hjem igjen. Så stas at man henter dyna si inn i stua og legger seg under stuebordet for å se på Disney Junior.

Tusen takk for turen Besten og Bestemor, vi gjør det gjerne igjen :o)

1 kommentar:

  1. Herre mi hua. Frøkna vet å skape action rundt seg! Men bortsett i dra det så det ut som ei super uke. Litt misunnelig.....

    SvarSlett